één maand voorbij!!!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Annelien
31 Augustus 2008 | Brazilië, Sorocaba
Ik ben hier vandaag welgeteld één maand! Joepie! En alles gaat nog steeds goed.
De voorbije schoolweek was een beetje saai, er gebeurde niet veel. Om ons op school toch een beetje bezig te houden gaan ik en Rachel (Amerika) soms even naar de computers. We skippen dus een uurtje les. Maar die computers zijn eigenlijk vrij stom. De school blokkeert al de 'leuke' sites.
Vrijdag hebben we school ook een uurtje vroeger verlaten, school is hier officeel gedaan om 12 uur, maar mijn klas heeft pas gedaan om 1 uur, niemand die er een probleem van maakt. We zijn dan even downtown gaan verkennen. Het was wel fijn, beter dan een les waar we nx van begrijpen of dat we toch al geleerd hebben.
Volgende week belooft weer een saaie week te worden, denk ik. Dan heeft mijn klas enkele testen die ik (nog) niet kan meedoen. Dus dan moet ik mij uren bezig houden in een doodstille klas. We zullen wel zien hoe dat loopt, ik kan altijd naar de computers of lopen. :D
Dit weekend heb ik weer vannalles gedaan. Hoewel we vrijdag niet echt inspiratie hadden om iets te doen, er bleek gewoon niet echt iets te doen te zijn. (Behalve dan al die goeie clubs, waar Tais enzo blijkbaar nooit naartoe gaan :(.) Maar we zijn dan maar met zen tweetjes naar de cinema geweest, we hebben 'wanted' gezien, een goede film.
Zaterdag was er een "feira de profissões" in een school hier in de buurt. Ik denk dat het te vergelijken is met een SID-in in Belgie (maar ik heb er eigenlijk geen idee van want ik ben daar nooit naartoe geweest). Al de universiteiten hadden een standje om reclame te maken voor hun school en de mensen kunnen dan informatie vragen enzo... Het liep er vol met mensen, niet te doen het was een geduw en getrek. Ik werd er soms zot van vooral omdat ik er niets kon doen. Het is zeer intressant voor Braziliaanse leerlingen, maar voor mij niet echt.
Na deze "jobmarkt" zijn we met de 'meninas' (meisjes) naar de pizza hut geweest. We waren uiteindelijk met 5. Het was fijn en vooral lekker!
's Avonds ben ik met mijn zus en Gaby gaan rondhangen... We hebben in het Japanse park gezeten, in het park 'naast' mijn huis, bij de 'kleine Duitser' en in burger king. Het was echt fijn!
Vandaag heb ik ook een fijne dag achter de rug, ik ben met mijn familie naar een ander stadje geweest. Daar was een soort amusementspark: ski mountain! jawel SKI. Er was een skipiste, maar die was echt SLECHT. Ik weet niet hoe ik het materiaal moet noemen waarop je moest skieën maar het was nog erger dan borstels, een ramp. Ook het skimateriaal trok op niet veel. Ik kon er absoluut niet op/mee snowboarden, ik heb het dan ook na 2 keer geprobeerd te hebben opgegeven. Wie verwacht er nu ook dat je kan skiën in Brazilë. Gelukkig waren er ook nog andere dingen zoals een super lange glijbaan waar je met zakken moet afgaan en nog veel meer. Er was ook lekker eten! Het was een fijne dag, maar ik ben zo moe en het is nog maar 18 uur.
Dit weekend heb ik ook véél politie gezien. Ik weet niet waarom, maar vrijdag stonden er echt veel politiewagens en -mannen in het park. Er waren ook wel veel jongeren, maar dat is altijd zo. Tais zei dat ze dacht dat het iets ivm met drugscontrole was ofzo. Zaterdagavond toen we in de 'kleine duitser' zaten (ik heb geen idee hoe ik het moet schrijven in het portugees) waren ze juist voor het restaurant alcoholcontroles aan het doen... Onvoorstelbaar hoeveel(gewapende) politie daar voor nodig is, en al die auto's met hun lichten! Toch een beetje indrukwekkend.
Ondertussen is het weer hier weer een beetje kouder aan het worden, heb ik de indruk. Er staat vaak een koud windje! É frio (Tis koud)!!! Ik hou er toch meer van als de zon schijnt zonder dat windje.
(Ik probeer altijd mijn berichten kort te houden, maar blijbaar wilt mij dat maar niet... Achja, dan hebben jullie veel leesplezier!?)
muitos beijos,
Annelien xx
ps: ik wens iedereen die morgen naar school moet veel schoolplezier en misschien is het een troost als ik zeg dat ik al 4 weken naar school moet! Al de andere wens ik nog een goeie vakantie of veel werkplezier!
foto's:
01 September 2008 - 18:46
Tante Gerd:
gelukkig dat je daar lekker kan eten , want als ik zo je berichtjes lees is dat het enige wat een beetje afleiding geeft. geniet ervan.