saaie testweek en adres
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Annelien
03 September 2008 | Brazilië, Sorocaba
Momenteel zit ik op school, ik mag dit waarschijnlijk niet zeggen aangezien ik niet in de les zit maar op de computers.
Deze week is het een test week voor mijn klas, dat wil zeggen dat zij van dinsdag tot vrijdag alleen maar testen hebben en geen les. Maar Ze moeten pas om 9 uur op school zijn en tussen 11 u en 11u30 hebben ze al gedaan. Dat is wel leuk voor mij, ik kan wat langer slapen!!! Tais niet, die staat smorgens op om te leren aangezien dat ze dat in de namiddag niet echt doet.
Ik kan de testen niet meedoen want ik kan er niet voor leren. Ik heb het juiste boek niet. Daarom verdoe ik mijn tijd op de computers van school, samen met Rachel. Tais vroeg me zelf of ik niet thuis wou blijven, maar wat zou ik daar dan doen. Waarschijnlijk hetzelfde als hier, op de computer zitten. Dus dan denk ik zelf nog dat het beter is om dat op school te doen, dan kom ik nog buiten.
Binnekort zijn het hier verkiezingen voor de stad (denk ik), je ziet hier dan echt veel van die auto’s rondrijden met van die grote boxen op waar dan muziek en gebrabbel uitkomt. Ze maken veel lawaai. Ook op tv hoor je veel reclame, tijdens de middag is er op elke post wel hetzelfde aan de gang... Namelijk reclame voor al de kandidaten, wat er trouwens echt immens veel blijken te zijn.
Na school doe ik nog altijd niet zo veel, maar ik weet nu wel een plaats waar ik capoeira kan doen... Dus ik moet nog eens horen bij mijn familie of dat gaat.
Straks heb ik ook mijn eerste Portugese les! Jaja, ik heb dan eindelijk een plaats gevonden waar het niet al te duur is. Het is een pakket van 3 maanden, tegen dan moet het toch al lukken!? Ook Rachel (Amerika / klas) en Charlotte (Denemarken) zullen in mijn ”klas” zitten, klas is een groot woord volgens mij zijn we met 5 ofzo. Maar het is wel leuk dat ik er al 2 mensen van ken!
Ik heb ook Roberto (”baas” van AFS in mijn stad) gevraagd of ik misschien ergens vrijwillegerswerk kan doen, het is nu nog afwachten of hij iets intressant vind. Ik denk wel dat dat leuk zou zijn om iets ”nuttig” te doen.
Deze zaterdag ga ik eindelijk nog eens iets met mijn counselor, Patricia, doen, het is een maand geleden dat ik haar (voor het eerste) gezien heb, we hebben wel nog een beetje contact gehad via mail, maar ze had het blijkbaar héél druk. Volgens mij wordt het wel leuk, enkele vrienden van haar ontmoeten enzo... Zij is zelf in 2001-2002 naar Frankrijk geweest, dus ik kan misschien mijn Frans nog wat oefenen met haar, zodat ik niet alles verleer. Niet dus, dan draai ik helemaal zot: engels, portugees en frans. Zoals laats toen er een kerel Duits tegen mij begon te praten. Ik verstond wel wat hij zij, maar zelf praten ging langs geen kanten meer... Ik was helemaal de kluts kwijt.
Het is heel leuk om de berichtjes te lezen die jullie hier posten, het is ook leuk om mails of post te ontvangen!!!
Dus als jullie eens tijd hebben om een leuk briefje te schrijven mag dat altijd naar:
Annelien De Wel
Avenida Mario Campolim, 757
Sorocaba, SP
18047-600
Brazil
Ik zal zeker antwoorden sturen!!!
Ik heb ook een Braziliaans gsmnummer, voor als je daar in bent geïntresseerd:
015 81260711
Het is tijd om bijna naar huis te gaan, dus ik zal er een einde aan moeten maken. Er zullen nog genoeg berichten volgen!
Muitos beijos,
Annelien
Ik wens de schoolgangers: fun op school, de vankantiegangers: fun op vakantie, de thuishangers: fun thuis en de werklui: VÉÉL fun op het werk!!!
foto's: www.picasaweb.google.com/annelienbrazil
03 September 2008 - 17:03
Moeke En Vake:
hallo allen,
we vonden een internetcafe en aangezien het nu regent in Bilbao profiteren we ervan...
Het Baskenland heeft ons hartje gestolen, maar toch gaan we ook richting Portugal, alleen weten we nog niet juist wanneer.
Na San Sebastian bezochten we de Baskische kustlijn en het Gugenheim Museum in Bilbao.
veel succes met je taallessen, tof dat je al een paar medestudenten kent.
Hopelijk lukt de capoeira ook.