Reizen betalen en saaie school! - Reisverslag uit Sorocaba, Brazilië van Annelien De Wel - WaarBenJij.nu Reizen betalen en saaie school! - Reisverslag uit Sorocaba, Brazilië van Annelien De Wel - WaarBenJij.nu

Reizen betalen en saaie school!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Annelien

12 September 2008 | Brazilië, Sorocaba

foto's = http://picasaweb.google.com/annelienbrazil

Oi,

Deze week is er niet zo veel speciaals gebeurd.
Of eigenlijk wel, ik heb mij ingeschreven voor de reizen die je kan doen met AFS en Belo Brasil Tours. Dat heeft mij veel stress bezorgd!
Maandag heb ik mijn reservatie voor de Noordoostenreis gemaakt en dinsdag kreeg ik een mailtje dat ik het eerste deel moest betalen voor 10 September, dat was de volgende dag! Ik in paniek want ik was helemaal alleen thuis en ik had geen idee hoe ik dat moest betalen. Mijn counselor had dan gebeld naar Belo Brasil en blijkbaar gingen ze de deadline verschuiven, 2 dagen later hoorde ik de volgende dag.
Woensdag heb ik dan zitten chatten met het thuisfront om dat ik nog steeds niet wist hoe ik dat moest doen en toch een beetje in paniek was omdat hier thuis niemand mij kon helpen, mijn papa wist het zelf niet en we begrepen elkaar ook niet helemaal.
Moeke en vake zaten in Portugal, Katrien in België en ik hiernog steeds in Brazilië, internet is toch iets moois en handig! Katrien kwam toen met het idee dat zij het vanuit België zou overschrijven. Zo is zij mijn held geworden, moeke en vake ook.

De eerste reis was betaald, nu moest ik nog beslissen welke tweede reis ik zou doen… Ik wou graag Amazone doen, maar ik was te laat, te lang getwijfeld. Dus moest ik kiezen tussen Pantanal en Iguaçu falls. Het is Pantanal geworden en Katrien heeft weer de held gespeeld en heeft de reis gisterenavond laat nog snel betaald!

In November ga ik dus voor 8 dagen naar Pantanal en in Januari ga ik voor 28 dagen op Noordoosten reis! Ik heb er echt al zin in!

Voor de rest is er deze week niet veel gebeurd. School is nog steeds doodsaai en dat is de reden dat ik zo vaak naar de computers vlucht! (zoals nu) Hier kan ik me nog bezig houden met Portugees te leren via free lessons op het internet, als ik niets anders te doen heb zoals een bericht posten of mails sturen.
Er is niemand die er iets om geeft of wij in de klas zitten of hier op de computers.
Vandaag heb ik wel mijn studentenkaart gekregen! Ik ben nu helemaal een student van Objetivo Sorocaba!

Dit weekend ga ik naar Vinhedo, een stadje hier zo’n kleine 100 km vandaan. Wouter en Katia wonen daar en ik ga ze eens opzoeken. Het is zo lang geleden dat ik ze gezien heb! En de laatste keer waren de omstandigheden oon niet zo optimaal (begrafenis). Ik ga ook Mathias ontmoeten, hij is blijkbaar al 2 jaar en 10 maanden.
Ik zie er wel naar uit, eens een weekendje alleen weg!

Thuis gaat alles nog wel goed. Tais is alleen een koppige meid met haar eigen willetje en daardoor komt ze al wel eens snel in een conflict met haar ouders en dan is er veel geroep in het huis. Het duurt nooit lang, maar gebeurd toch wel redelijk vaak. Deze week heb ik het daarom soms even moeilijk gehad, het was niet lang en waarschijnlijk speelde de stress van de reizen ook wel een rolletje.

Ik ga het hierbij laten… Ik hou jullie op de hoogte!

Veel groetjes
Bjos,
Annelien

Amuseer jullie met wat jullie aan het doen zijn (werken, school gaan, vakantie gaan, thuis blijven,...)

• 15 September 2008 - 11:16

Frieda:

wij zijn ook blij dat die reizen in orde komen hoor. Van stress gesproken. Leve Katrien!
    Wij zitten nu in Braga in Portugal en hopen straks Wannes te ontmoeten. Morgen trekken we richting huiswaarts via Burgos weliswaar (waar we twee nachten blijven). We hopen vrijdag thuis te zijn. Tot een volgende keer!
    Stel het nog wel daar.