laatste 100 dagen zijn begonnen...
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Annelien
28 Maart 2009 | Brazilië, Sorocaba
Voor de rest loopt alles hier wel rustig. Mijn dagen vul ik vooral door naar school te gaan, spijtig genoeg, maar daarnaast ook afspreken met de vrienden voor ne pizza of suco (fruitsapje) of een filmpje of gewoon wat gaan rondhangen in het centrum of shopping... Mijn dagen krijg ik wel redelijk gevuld. Maar er gebeurt niet veel nieuws...
Met mijn familie hier gaat het allemaal ook rustig. Tais zit nu in haar derde en laatste jaar (net als ik) en ik merk dat ze nu véél meer leert. Waardoor er natuurlijk nog minder tijd is om iets met de familie te doen.
Op school staat de airco ook altijd zo hard op dat het er echt frisjes is, lange broek en trui zijn nodig. De Brazilianen hebben het toch graag fris, ik toch liever niet!
De voorbije maand zijn er niet zo veel intressante dingen gebeurt, het gewone leven gaat zijn gangetje...
Normaal zou ik twee weken geleden naar Wouter en Katia gaan maar toen moesten ze juist dat weekend even naar het ziekenhuis in Sao Paulo. Dus mijn bezoek was een weekje verzet.
Dan ben ik die zondag maar met mijn mama naar Tietê geweest omdat zij het haar van haar zus onder handen ging nemen. Ik heb heel de dag niets gedaan, films gekeken en geslapen in de zetel. Tais had die dag een Taekwondo wedstrijd en de papa was gaan rijden op z'n moto. Toen de mama en ik thuis kwamen was er blijkbaar een bom ontploft. Er was een ruzie tussen de papa en Tais, die hebben voor de rest van de week niet tegen elkaar gesproken en de papa wilde ons ook een hele week niet wegbrengen en ophalen met de auto van school, de mama moest dat maar doen! Nu is het eigenlijk zo dat Tais en de papa enkel in de auto echt converseren, thuis is het altijd wel rustig tussen die twee. Dus zoveel merkte ik niet van de stilte tussen de twee.
Het voorbije weekend ben ik dan wel tot Vinhedo geraakt, een bezoekje gebracht aan Wouter en Katia en Mathias. Katia is nu hoogzwanger en kan dus niet al te veel doen. Zaterdag hebben we een vis-churrasco gehouden. Ook de ouders van Katia zij komen mee eten. En natuurlijk kan een churrasco niet zonder heerlijke caiperinhas! :-)
Het was zeer lekker (ondanks het vis was:-)) en gezellig, spijtig genoeg zat het weer ons niet mee en bleef het zwembad dus links liggen.
Zondag zijn we naar een verjaardagsfeestje van een vriendinnetje van Mathias geweest, Sophia. Die twee waren echt ongeloofelijk schattig. Ze liepen de hele tijd hand in hand rond en als ze niet samen waren vroeg Mathias direct waar Sophia was. Op dit verjaardagsfeestje waren veel dezelfde mensen als op het feestje van Mathias, ik had ze allemaal dus al eens ontmoet. Het was echt een internationaal volkje: Duitsers, Franse, Spaanse en Brazilianen!
Het was wel fijn! Voor de rest heb ik mij dat weekend bezig gehouden met het spelen met Mathias! Zondagavond moest ik dan weer richting thuis want er kwam weer een weekje school aan :-(
De voorbije week was ook weer rustig, niet echt iets intressants gedaan. Na school lees ik een boek en kijk ik wat tv als er iets leuks is of probeer ik een beetje te 'slapen', maar dat gaat moeilijk aangezien ze een huis aan het bouwen zijn op 10m van mijn raam!
Wanneer Tais naar de fitness ga, heb ik de kans om eens op de computer te kunnen tot ze weer thuis komt. Als ze thuis is zit ze constant op haar kamer, te leren, te slapen of te computeren. Deze zaterdagmorgend heeft ze enkele schooltesten en is ze naar school. Ik moet/kan die testen die mee doen, dus ik blijf dan maar thuis.
Straks heb ik eindelijk eens een 'meeting' met AFS-mensen hebben in mijn stad. Dat zal de eerste keer zijn dat ik eens andere AFS-mensen leer kennen buiten Jane, Patricia (counselor) of Roberto (president))!!! Wat we juist gaan doen weet ik niet. Waarschijnlijk wordt het een hele namiddag praten over vanalles en nog wat. Ik zal ook Tahoma leren kennen, een nieuwe uitwisselingsstudent die hier in januari is aangekomen. Of het een jongen of meisje is weet ik zelfs niet, het enige dat ik weet is dat hij/zij van Amerika komt! (nog een amerikaan erbij! :-S)
In april ga ik ook nog eens proberen om tot Vinehedo te geraken aangezien Frans daar ook zal zijn! Het zal leuk zijn om ze nog eens te zien! Hij heeft ook ee pakketje voor mij mee van Morstel, altijd leuk om te ontvangen! We komen wel steeds dichter bij de komst van de kleine Emilie, wat misschien wel een beetje hectisch kan worden, we zien wel wat er gebeurt...
Ik heb echt wel geluk dat ik zo dichtbij Wouter en Katia woon (1 uurtje, maar met de bus 1,5-2 uurtjes). Het doet toch altijd goed om daar eens op bezoek te gaan!
Allé, ik heb feitelijk niet zo veel meer te vertellen, maart was een rustige maand waarin er niet veel is gebeurt behalve een ruzie en een bezoeke aan Vinhedo!
Hopelijk wordt april ietsje intressanter! :-)
Ik wil ook nog even Veerle en Joris nen DIKKE proficiat wensen met hunne trouw. En bedankt voor de foto's door te sturen...
Groetjes daar en tot het volgende bericht
Annelien xx
foto's vind je nog steeds op picasaweb.com/annelienbrazil of facebook!
07 April 2009 - 11:05
Veerle:
Hey annelien, dankjewel voor de gelukwensen! Het was een prachtige dag met prachtig weer! We hebben genoten van begin tot einde, een dag om nooit meer te vergeten!
Aan de foto's zal je het al wel gezien hebben :-)
Voor de rest gaat hier alles zijn gewone gangetje! Veel succes nog daar he en tot in België he!
xxx veertje