de school- en testweek is weer bijna om
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Annelien
05 September 2008 | Brazilië, Sorocaba
vandaag is het de laatste dag (van deze week) dat ik mijn hele dag doorbreng op de computers. En na een week computeren weet je echt niet meer wat je nog allemaal kan doen, daarom zal ik nog eens een berichtje plaatsen.
Woensdag had ik mijn allereerste Porugese les. Het was wel fijn, het zijn wel allemaal mensen van Rotary Club daar, mijn 4 klasgenoten en mijn leerkracht en de meeste mensen die daar werken. Mijn leerkracht is zelfs de presidente van Rotary Club de Sorocaba...
Dus die waren soms bezig over al hun activiteiten enzo. Dat is echt een groot verschil tussen Rotary Club en AFS hier. AFS Sorocaba doet niets van bijeenkomsten. Ik heb zelfs nog geen weekend gehad, maar dat zou er aankomen in november! Nog 2 maanden wachten dus. Ik vind het wel een beetje spijtig dat ik geen contact heb met de andere AFSers hier. Ik denk dat we met 3 of 4 zijn en wij gaan allemaal naar andere scholen. Maar Rotary Club heeft me uitgenodigd om aan (sommige)activiteiten van hun deel te nemen. Deze avond heeft Rotary een Italiaanse avond, en misschien ga ik daar wel naartoe. Ik ben nog aan het twijfelen, maar het zou wel fijn zijn om andere buitenlander en niet-buitenlanders te leren kennen. Rachel(Amerika) en Charlotte(Denemarken) gaan er ook zijn, dus dan ken ik er al zeker 2 mensen! Ik zal er nog eens goed over nadenken, en met Tais over praten (zij gaat zeker niet gaan).
Zondag is het in Brazilië een feestdag, 7 september, onafhankelijkheidsdag. Maar ik weet niet of ik daar veel van ga merken, ik zou niet weten of we ergens naar toe gaan met de familie. Ik weet nooit veel over de plannen die ze maken voor het weekend, maar de enige dag dat we iets doen als een familie is zondag, dat is de enige dag dat iedereen thuis is en niet moet werken. Het is dus vaak een grote verassing wat het weekend gaat brengen.
Gistere was het even minder leuk thuis. Ik weet niet vanwaar het plots kwam maar de papa was ineens super kwaas op Tais over ons weekendje naar Tietê. Papa dacht dat Tais alleen had beslist dat we weg zouden gaan en niet aan mij gevraagd had. Dat weekend was er ook een feestje in Sorocaba (Amerikaans Carnaval) en hij dacht dat ik daar liever naartoe was geweest. Fout dus, Tais had de hele beslissing over wat we gingen aan mij overgelaten en we hebben uiteindelijk samen beslist om naar Tietê te gaan. Ik weet absoluut niet vanwaar deze plotse uitbrander kwam, dat weekendje is al enkele weken geleden. Ik vond het in elk geval niet leuk om die lieve papa plots zo kwaad te zien om iets helemaal fout, en ik vond het moeilijk om mij hierin te mengen en hem ongelijk te geven, door mijn zeer gebrekkig Portugees.
Ik heb aan mijn mama gevraagd, gisterenavond, of ze mijn haar eens niet wou knippen in haar kapsalon! In het begin van mijn verblijf zei ze altijd dat ik mijn haar moest laten groeien, dat zou mooi zijn met mijn haar!? Elk meisje heeft hier echt lang haar. Maar toch wil ik het laten knippen. Wat ik juist moet vragen weet ik niet, maar ik denk dat ik ze gewoon haar gang ga laten gaan en hopelijk komt er iets degelijks van. Ik zal zeker foto's trekken! Ik kan hier ook mijn nagels laten doen, maar ik ben daar niet zo een fan van. Toch niet als het mijn nagels zijn, bij andere kan dat heel mooi zijn.
Ik heb jullie ook al verteld over de mieren in mijn badkamer. Ze zijn er nog steeds, maar wel in mindere mate. Elke avond heb ik er minstens 2 opbezoek en elke avond vermoord ik er ook minstend 2... Ze zitten trouwens niet alleen in mijn badkamer, maar ook in de keuken :-S. Maar gelukkig sluiten ze het eten enzo wel goed af, maar toch vind ik dat niet zo heel gezellig, hoewel ik er toch een beetje aan gewend begin te geraken.
Ik ga het hierbij houden. Ik moet mij nu nog een uur bezig houden en dan is de week vol met testen voorbij en begint het weekend. Ik denk dat Tais ook blij gaat zijn dat ze niet meer moet leren. Ze is bekaf van het laat studeren en het vroeg opstaan (ipv in de middag te leren).
Lembranças,
veel plezier in het Belgielandje of in een ander land!
Bijos
Annelien xx
(zelf als er niet veel gebeurd blijven mijb berichten lang)
foto's vind je op: http://picasaweb.google.com/annelienbrazil
(de mappen: hui en omgeving, school en vanalles en niets worden soms ook nog bijgewerkt.)
05 September 2008 - 14:16
Farah:
hej Annelien,
tlijkt daar percies wel in orde, met de familie enzo..
ivm met u AFSweekend, ik heb er ook nog geen gehad en kvind da ook spijtig.
weet gij trouwens al welke reizen ge gaat meedoen met AFS? ik kan echt ni beslisse..
amuseer u daar nog en bon final de semana!
bjss -
08 September 2008 - 18:21
Tante Gerd:
annelien, wat voor weer is het daar eigelijk. zit jij daar in zomerse temperaturen of is het lente ? Hier in elk geval bijna herfst. Morgen zouden we nog eens boven de 20 graden gaan maar dat is alweer een tijdje geleden. Gisteren was het onze nationale Gordel-dag en het heeft gans de dag geregend terwijl het ook redelijk koud was . Waar hebben we dat verdiend ?
mijn schuld is het in elk geval niet want ik ben braaf geweest.
frisse groetekes
t gerd