de vakantie gaat verder... - Reisverslag uit Sorocaba, Brazilië van Annelien De Wel - WaarBenJij.nu de vakantie gaat verder... - Reisverslag uit Sorocaba, Brazilië van Annelien De Wel - WaarBenJij.nu

de vakantie gaat verder...

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Annelien

08 December 2008 | Brazilië, Sorocaba

OLA... Ik ben hier nu al 4 maanden, de tijd vliegt hier, daar ook???

Ik ben ondertussen ook al weer helemaal bekomen van de Pantanal en Bonito reis en me mentaal aan het voorbereiden op de volgende. De Noordoostenreis gaat zo een 30 dagen duren! Fantastisch!!! Ik zie er helemaal naar uit...

Voor mij is het nu ook volop vakantie, dat wilt dus ook zeggen veel tijd om op te vullen. En soms gaat dat niet zo goed en dan leidt dat tot verveling. Maar als ik me wel kan bezig houden dan is dat met 'afspreken met andere en dan samen naar het shopping of centrum gaan'. Maar elke dag gaan shoppen zou een dure bedoening worden!

Twee weken geleden, woensdag (26/11) ben ik savonds naar Sao Paulo geweest. Het was de verjaardag van mijn counselor, Patricia en zij ging dat vieren met enkele vrienden en ze had mij ook uitgenodigd (wel zeer last minute)... Ik dus de bus op naar Sao Paulo, naar haar appartementje. Die avond zijn we naar de bar van de Jockey Club in Sao Paulo geweest. Het was er echt fijn en ook wel chique, wat het dus wat duurder maakt! Maar het is wel ne fantastisch leuke avond geworden!

De volgende dag te vroeg opstaan om de bus terug te pakken want ik had een churrasco met de klasgenootjes. Spijtig genoeg kwam ik veel te laat aan en was al het vlees al op. Ze hadden nog wel veel lekkere snoepjes en koekjes over. :-S
Ik heb me er nog wel geamuseerd, gewoon wat in Clube de Campo rond te hangen met de andere...

Die zaterdag (29/11) ben ik naar Tietê geweest. Er was daar een Bal de Havai, een Hawaiaans bal. Natuurlijk komt iedereen dan in aangepaste kledij en na lang zoeken heb ik me een kleedje gevonde dat ik wel geschikt vond voor hawai...
Het bal was super leuk, maar feitelijk was het geen bal maar één groot feest! Het was echt zalig en de muziek ook. Ik kende er wel niemand behalve mijn zus en mijn nicht en nog enkele familieleden die er rondliep.
Het was een uur of 6 toen we richting thuis wandelen, het was gelijk mijn schuld dat het zo vroeg was, ik was namelijk een beetje aan het bevriezen in mijn kleedje... :)

De volgende dagen waren een beetje saai, met maandag als het hoogtepunt van saaiheid...

Ik had wel een leuk vooruitzicht, ik zou het einde van de week in Vinhedo doorbrengen bij Wouter en Katia. Het was namelijk Mathias zijn verjaardag, 3 jaar.
Omdat ik toch niets te doen had en de verveling maar bleef aanslepen had ik afgesproken met Katia dat ik woensdag al zou afkomen ipv donderdag.
Dus woensdag heb ik de bus naar Campinas gepakt en dan is Katia mij daar komen oppikken! Voor de rest van de dag heb ik wat zitten spelen met Mathias en HUMO's zitten lezen.
Donderdag zijn Frans (Vansteenbeeck) en Greet, zijn nieuwe vriendin, ook aankomen. Die heb ik dan met open armen verwelkomt rond 10 uur, ik was alleen in het huis (met de meid!)
Donderdag was het ook de verjaardag van Mathias. Die hebben we savonds dan gevierd samen met de ouders van Katia en een goei fles champagne of twee en een lekkere maaltijd!
Voor vrijdag was er een taart voor op de school van Mathias, dus wij met zen allen naar de school om taart te eten en een kleine rondleiding te krijgen in het schooltje.
In de namiddag zijn we naar Wet'nWild geweest. Een waterpretpark dat naast Hopihari is gelegen. Het was er echt fijn, vele leuke glijbanen en absoluur een paradijs voor Mathias. Diezelfde avond zijn we dan met de 4 Belgen iets gaan eten bij nen zeer goeie Italiaan (Wouter, Frans, Greet en ik). De caiperinhas waren er ook zeer lekker, we hebben er dan ook uitgebreid van genoten!
Zaterdag was het dan den top dag! Het verjaardagsfeestje voor Mathias. Er was een springkasteel, trampoline en ballenbad. Er was ook ne beestenshow met een slang, kikker, schilpad,... De versiering was ook echt zeer mooi. Allemaal voor een 3-jarige :-). Zo zie je de verjaardagsfeestjes in Belgie toch niet!!! Het was zalig...

Ik vond het heel spijtig dat ik weer naar huis moest die avond. Maar ik kon niet anders, de volgende dag hadden we in Sorocaba een bbq voor de verjaardag van mij en mijn mama. Daar moest ik dus wel bij zijn!

Zondag is de de churrasco wel goed verlopen, hoewel ik er in het begin niet veel zin in had, ik kende er niemand, behalve een beetje familie, en ik werd ook niet echt voorgesteld... Maar naar het einde toe was het wel leuker. Er waren meer mensen die al eens een klapke deden toen ze doorkregen dat ik toch wel een beetje Portugees spreek. Het is nog goed afgelopen, wat mij ook weer gelukkig heeft gemaakt.

Ik had zondagmorgend ook mijn Counselor gebeld, ik wou eens praten. Eigenlijk hebben we dat nog nooit echt gedaan.
Dus savonds was ik aan het wachten en buiten was er véél vuurwerk geknal en getoeter... En het bleef maar duren. De voetbal was afgelopen en Sao Paulo (SPFC) had zijn match gewonnen, wat ze dus kampioen van Brazilie maakte (voor de 3e keer in rij)
Toen ik buiten kwam om naar Patricia te gaan waren de straten afgesloten door de politie, er was een hele bijeenkomst om de overwinning van Sao Paulo te vieren! De sfeer zat er echt in, in het midden van het straat stonden de mensen de springen en te zingen... Zoiets heb ik toch nog niet veel gezien!
Met Patricia ben ik iets gaan drinken (Stella Artois), ook haar ouders waren erbij! En we hebben een beetje gebabbeld over vanalles en nog wat: familie, school,... en gezever.

Vandaag ben ik weer ne gsm gaan kopen, hij koste wel nog geen 20 euro! Maar ik had al een probleem me mijne vorige die ik amper een maand had! Die was blijkbaar ergens gevallen en mijn schermpje was kapot, al de rest werkte nog wel! Ik heb hem dan vandaag binnengebracht en over een maand kan ik hem waarschijnlijk weer gaan afhalen, maar over maand zit ik in het Noordoosten van Brazilie, een probleempje dus!

Voor de rest heb ik de komense weken geen echte plannen... Misschien ga ik nog eens naar Sao Paulo met Patricia, maar die plannen zijn nog niet helemaal zeker! Ik zie nog wel en ik hou jullie op de hoogte! :-)

Ik wens iedereen veel succes met de examens! Boa sorte!!!
En ook veel plezier met het studeren of werken! SUCCES, ik denk aan jullie...

Veel groetjes uit het WARME Brazilie (zo'n 30°C op de moment)
Beijos en tot het volgende bericht!

Annelien xx

foto's: http://picasaweb.google.com/annelienbrazil of op facebook